12. maaliskuuta 2018

Minä, Simon, Homo Sapiens - Becky Albertalli

https://otava.fi/kirjat/9789511304128/
Minä, Simon, Homo Sapiens
Becky Albertalli
Otava, 2017
Simon vs. the Homo Sapiens Agenda, 2015
Kovakantinen, 253 sivua

Onko kaikkien pakko tulla kaapista? Riemastuttava ja sympaattinen romaani Simonista, jonka elämä menee mullin mallin, kun hänen salainen ihastuksensa uhkaa paljastua.

16-vuotias Simon inhoaa kaikenlaista draamaa, eikä ole ulkona kaapista homoutensa suhteen. Sitten sähköpostiviesti joutuu väriin käsiin, ja Simonin on astuttava pois mukavuusalueeltaan. Pelissä on mahdollisuus onneen ihastuttavan ja hämmentävän pojan kanssa – pojan, jota Simon ei ole koskaan tavannut.



Mitä mieltä olin?

Pidin tästä kirjasta erittäin paljon. Luinkin kirjan yhden päivän aikana, vaikka alussa kesti muutaman luvun verran päästä tarinasta. Sähköpostikeskustelut joka toisena lukuna rytmittivät mukavasti lukemista. Jostain syystä olen viehättynyt tähän kirjoitustyyliin, että tarinan kertomisen sijaan kirjataankin ylös ihmisten lähettämiä viestejä toisilleen.  Pieni puhekielisyys pisti häiritsevästi silmään ensin, koska itse suosin kirjakieltä lukiessani,

Hahmoja jäi ikävä. Oikeastaan tuli olo, että haluaisin lukea tarinan uudestaan  - se loppui liian pian. Paneutua jokaiseen hahmoon kunnolla. Muuten epäilin Bluen henkilöllisyyttä jo aika varhaisessa vaiheessa, en ole varma onko se hyvä vai huono.

Joka tapauksessa tämä kirja vei mukanana ja luin pitkästä aikaa tunteella. Tartu, jos et ole vielä.

Elokuvan traileri: Love, Simon 


"Onko kaikkien pakko tulla kaapista?" Niinpä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti